Multifocale en torische implantlenzen

Wat is Multifocale en torische implantlenzen

Door het verouderen van de ooglens hebben veel patiënten zowel een vertebril als leesbril nodig.  Door een lensimplantatie kunnen we de afhankelijkheid  van die brillen sterk verminderen. Deze speciale lenzen werken met het Multifocale principe: ze kunnen zowel voor veraf als voor dichtbij focussen. Tevens focussen we één oog iets meer voor dichtbij, en het andere meer voor veraf.   We merken dat hierdoor de meeste mensen met comfortvision voor veraf geen bril meer nodig hebben. Voor dichtbij zal bij bepaalde taken (lang lezen, lezen van kleine print) nog een leesbril nodig zijn, maar veel minder dan voorheen. 

Bij wie kan dit toegepast worden?

Bij iedereen boven de 50, met een ‘plus’ sterkte voor veraf en een leesbril. Voor een goed resultaat dient ook het astigmatisme voldoende laag zijn, dit kan allemaal tijdens een consultatie bekeken worden

Welke ingreep wordt hierbij uitgevoerd?

Dit gebeurt met dezelfde techniek als een cataractingreep: de eigen lens wordt verwijderd met een ultrasone laser, en een nieuwe heldere kunstlens wordt in de plaats gezet. Tegenwoordig kunnen we deze techniek zelf computergeleid laten gebeuren, waardoor we dit met nog een grotere precisie kunnen uitvoeren.   Die ingreep gebeurt onder druppelverdoving.

Welke implantlens wordt hiervoor gebruikt?

Wij gebruiken standaard een implantlens van de laatste generatie, die een focus heeft zowel voor ver als voor dichtbij. Doordat één oog ook meer zijn focus heeft voor dichtbij is ook een leesbril veel minder noodzakelijk. Wij verkiezen deze lens omdat deze volgens de studies het best verdragen wordt, en het minst nevenwerkingen heeft. Halo’s ’s nachts, stervormen rond lichten etc zijn eigenschappen van klassieke types Multifocale lenzen, die we weinig of niet opmerken bij deze techniek.

Multifocale en torische implantlenzen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x